معرفی انواع لایی خیاطی
انواع لایی که هر خیاط باید بشناسد
بطور کلی استفاده از لایی در لباس باعث میشود که استحکام و دوام پارچه بیشتر شود . مخصوصا برای جاهایی که برش وجود دارد یا بصورت اریب هستند لایی باعث میشود هم دوام پارچه بیشتر شود و هم ایستایی بهتری به کار ما میدهد .
انواع لایی خیاطی :
لایی حریر
لایی حریر یک بافت خیلی نرم و سبکی دارد . که یک سمت آن حالت زبری دارد که قسمت چسبش می باشد و سمت دیگر حالت نرم دارد که روی لایی می باشد .
این لایی خیلی نرم است و مثل پارچه طول و عرض دارد که از طول کش نمی آید ولی از عرض کاملا کش می آید .این بهترین لایی هست که برای پارچه های ظریف میتوانید استفاده کنید چون کاملا چفت و بست میشود و کاملا به پارچه میچسبد .
برای مشاهده آموزش های خیاطی همیارمد را از طریق لینک زیر دنبال کنید . و یا کانال اموزش خیاطی ما را در تلگرام دنبال کنید .
لایی پرشین
لایه پرشین هم مثل لایی حریر روی آن بافت نرمی دارد و پشتش حالت چسبی دارد ، کشسانی لایی پرشین از لایی حریر کمتر می باشد و در حالت اریب بیشتر کش می آید و در طول و عرض خیلی حالت کشی ندارد .
لایی فرانسه
روی لایی فرانسه کاملا حالت کرکی دارد و بافت های درشت آن کاملا مشخص است و مناسب برای لباس های ضخیم پاییزه و زمستانی می باشد . و این لایی هم در حالت اریب فقط کش می آید .
لایی مویی
این لایی را شاید کمتر با آن آشنا باشید در کارهای مثل ضخیم دوزی ، کت های مردانه استفاده میشود . جنس لایی مویی خیلی زبر و خشن و دارای اهار می باشد اما خیلی به کار استحکام می بخشد .
لای مویی دو مدل بی چسب و با چسب هم دارد .
لایی چسب
این لایی که انواع مختلفی دارد مثل لایی کاغذی ، لایی زنجان و … که همه از مدل لایی چسب می باشند که یک سمت آن دارای چسب می باشد و یک سمت ندارد و دارای ایستایی خوبی هستند چون اصلا کش نمی آیند .
زانفیکس
زانفیکس برای کارهای مجلسی و یا زیرساز لباس کاملا مناسب می باشد ، اما برای چسباندن سجاف توصیه نمیشود . زانفیکس بصورت های مختلف مثل نوارهای باریک در عرض های مختلف و بصورت متری هم وجود دارد .
لایی لایکو
این لایی خیلی مناسب برای زیرسازهای دکلته و تاپلکس ها می باشد . لایی لایکو هم بصورت چسب دار وجود دارد هم بدون چسب و جنس آن هم مثل نمد می باشد .
دیدگاهتان را بنویسید