خلاقیت در طراحی لباس با ماشین زمان!
خلاقیت در طراحی لباس با ماشین زمان!
در دنیای مد هر روز شعبده های جدیدی نمایان می شود. فعالان این عرصه زیرکانه در تلاشند تا از این شگفتی ها بی بهره نباشند. اگر شما به صنعت مد علاقه مندید حتماً نام استایل آوانگارد را شنیدهاید، طراحان این استایل سعی میکنند کلیشههای رایج را پشت سر بگذارند و به نوعی خلاقیت شان بر بستر هنجار شکنی شان است. مثلاً شما در یک شوی استایل آوانگارد نشسته اید و ناگهان یک کولی(جیپسی) از نیم قرن پیش جلوی شما ظاهر میشود و یا دقایقی بعد ممکن است فکر کنید آدم فضایی ها به زمین آمده اند.جهان مد همیشه مشتاق ایده های جدید است.
تراخت «Tracht» نوعی لباس سنتی کشور اتریش
ایده طلایی شما برای درخشیدن در این عرصه چیست؟ فکر میکنید جای چه چیزی در میان این همه نوآوری خالی است؟
همه فعالان در عرصه طراحی لباس و مد نیاز دارند که با خلاقیت در ایده های بدیع پیشرفت کارشان را تضمین کنند. طراح لباس، طراح پارچه، خیاط و حتی گمانه زن مد (پیشگوی مد) همگی به نوعی با تغییرات هر روزه در کارشان مواجه هستند پس لازم است که آگاه و به روز باشند. ما در این نوشتار یکی از ایده های موفق این روزهای صنعت مد را معرفی می کنیم.
میخواهم یک لباس زنده بپوشم
شاید پوشیدن یک لباس که یک قرن پیش طراحی شده فقط برای بازیگران فیلم ها طبیعی به نظر برسد اما اگر شما پا در ماشین زمان بگذارید و به گذشته بروید میتوانید بهترین و جذاب ترین ایده ها را برای آمیختن در طراحی خود شکار کنید.
اما چرا در بین این همه طرح و رنگ جذاب امروزی و مدرن استفاده از این ایده می تواند موفقیت آمیز باشد.
خیلی از آدمها دوست دارند لباسی که می پوشند و در کل استایل آنها در خود انعکاسی از یک هویت و اصالت را به همراه داشته باشد به بیان دیگر می شود گفت که لباس آنها جان داشته باشد!
یک لباس با شخصیت !
پوشش سنتی آلمان لدرهوسن «ledergousen»
روح لباس من
در بین طرح های مدرن حال و هوای زندگی ماشینی و ردپای تکنولوژی به خوبی حس می شود و آنچه که یک طراح نوگرا را موفق می کند این است که با هنرمندی طرح های سنتی، بومی و کهن را با سبک های امروزی تلفیق کند و به لباس یک شخصیت ویژه ببخشد.
طرح و رنگ و نقش پارچه های سنتی معمولا از طبیعت الهام گرفته شده اند و با گرایش ذاتی انسان به عناصر طبیعت هماهنگ هستند. هم در رنگ ها و سبک شان زیبایی بصری دارند و به ماهیت، ذات و طبیعت انسان نزدیک ترند. به اصطلاح روح دارند!
مراسم ازدواج آیوکو خواهرزاده امپراتور ژاپن با پوشش سنتی کشورش
طراحان ایرانی چه میگویند؟
یک بلاگر جوان به نام نیلوفر علیپور که در زمینه طراحی لباس فعالیت میکند در صفحه شخصی خودش می نویسد از وقتی به آمریکا مهاجرت کرده به این نتیجه رسیده که باید طراحیهای جدیدش حال و هوای هنر های ایرانی داشته باشد چون برای مردم آمریکا خیلی جذاب تر است. پریا فرزانه یک دختر ۲۲ ساله ایرانی پریا فرزانه توانست با الهام از همین ایده از جمله ترکیب پارچه های ایرانی با سبک هیپ هاپ در بین برگزیدگان جایزهی LVMH باشد و در دنیای پر چالش صنعت مد جهان جایی برای خودش باز کند.
و جالب تر اینکه خانم مهلا زمانی لباس ملکه کشور برونئی و نیز یکی از ستارگان سینمای هالیوود را با هنر و پارچه بلوچی طراحی کرد.
-
استفاده از المان های سنتی در استایل نیلوفر علیپور
-
نمایش مجموعه طراحی پریا فرزانه
-
طراحی لباس ملکه برونئی توسط مهلا زمانی
نتیجه گیری:
مطمئنا شما ایده هایی دارید که شاید در موفقیت اجرایشان شک میکنید. شاید اولین کسی که ایده استفاده از پارچه ها و سبک های چند قرن پیش به ذهنش رسید فکر نمیکرد طراحی او تا این حد موفق و الهام بخش دیگران باشد.
باید دست بکار شد و ایده های گاهی عجیب مان را که شاید در ماشین زمان تخیلات به فکرمان رسیده را بیافرینیم. البته با هنرمندی و ماهرانه در طرحی منسجم.
بنشیند و کمی فکر کنید! حرف ناگفته شما در طراحی لباس چیست! صنعت پرشور مد منتظر ایده های شماست !
شاید طرح شما زنده ترین و خواستنی ترین قیافه و شخصیت را به لباس ما بدهد.
مقاله از: مهتاب رسا
دیدگاهتان را بنویسید