5 نکته ای که شما را تبدیل به یک خیاط ماهر می کند
5 نکته ای که شما را تبدیل به یک خیاط ماهر می کند
مطمئنا شما می دانید که چطور یک شلوار، لباس، دامن و … بدوزید، اما مهارتهایی لازم است تا کار شما مانند یک استادکار به نظر بیاید. زمانی که لباسی توسط یک استاد خیاطی دوخته می شود، هرفردی که آن لباس را ببیند متوجه دوخت حرفه ای آن می شود. تفاوت دوخت یک استادکار با یک خیاط عادی در چیست؟ چرا وقتی یک مدل را یک خیاط عادی و یک استاد کار می دوزند پس از پایان کار ما شاهد تفاوت زیادی هستیم؟ پاسخ سوال شما در ظریف کاری های خیاطی است.
خیاطی علمی است که همه می توانند پس از یک دوره آموزش آن را یادبگیرند اما لباس هایی که افراد مختلف می دوزند با هم متفاوت است و تفاوت آنها به دلیل رعایت یکسری از اصول خیاطی است که هر فردی شاید به آنها مسلط نباشد، نکات ریزی که شاید در ابتدا کم ارزش به نظر بیاییند ولی پس از پایان کار همین نکات باعث تفاوت چشمگیری می گردند. ما در این مقاله قصد داریم تا 5 مورد از این موارد را برای شما بیان کنیم، پس با گروه همیارمد همراه باشید.
-
اتوکشی:
اتوکشی روش های متفاوتی دارد، اما روش اصولی کدام است؟! کدام روش اتوکشی باعث می گردد که درزهای زیبا و واضح تر به نظر بیاید؟ به طور معمول زمان اتوکشی فرد اتو را در دست می گیرد و آن را روی پارچه عقب و جلو می کند. اما این روش صحیح نمی باشد، برای اتوکشی به روش درست ابتدا درجه مناسب برای پارچه مورد نظرتان را تنظیم کنید و سپس اتو را برای چند ثانیه روی پارچه نگه دارید و سپس آن را بردارید. سعی کنید اتو را روی پارچه نکشید، زیرا این کار باعث ایجاد اثر اتو روی پارچه می گردد. همچنین سعی کنید برای اتوکشی پارچه های متفاوت درجه حرارت مناسب را انتخاب کنید تا به بافت پارچه آسیبی وارد نگردد.
-
دوخت زیبا
شاید بارها لباس های خود را مشاهده کرده اید که درز دوخته شده، کشیده شده، یا به اطراف کج شده، برای جلوگیری از کشیدگی درز و دوخت مرتب ابتدا درجه دوخت خود را روی 5/1 تنظیم کنید و مطمئن شوید که چرخ خیاطی دوخت را مرتب انجام می دهد. هنگام دوخت پارچه را نکشید یا جابچا نکنید. تحریک بیش از حد پارچه باعث نامنظم شدن دوخت می گردد. برای جلوگیری از کشیدگی درزها پارچه را هنگام دوخت زیر سوزن خیاطی نکشید و اجازه دهید که پارچه با روال طبیعی خود دوخته شود.
-
دوخت گوشه ها و منحنی ها
وقتی در یک لباس گوشه ها و منحنی های زیادی وجود داشته باشد، درصورتی که درزها به درستی دوخته نشوند، این امر باعث می شود که درزها بزرگتر به نظر بیایند وحالت منحنی خود را از دست بدهند، به همین منظور برای دوختن گوشه ها و منحنی ها تا حد امکان سعی کنید که درز را به صورت ظریف و نزدیک به لبه بدوزید و هنگامی که به گوشه ها نزدیک می شوید، پارچه را به صورت مورب بکشید و به سمت راست بپیچید تا نتیجه بهتری دریافت کنید. پس از دوخت نیز در محل منحنی پارچه های اضافی را قیچی کنید و در محل زاویه ها پارچه را برش بزنید تا دوخت زیباتر به نظر بیاید.
-
بستن درز
وقتی یک درز مستقیم را تا پایان می دوزید، حتما پایان دوخت را ببندید و سفت کاری کنید، قبل از دوخت حتما دو لبه انتهایی پارچه را روی یکدیگر جفت کنید تا لبه های کار در پایان روی هم قرار گیرند. سعی کنید اگر پایان کار یکی از لبه ها اضافه بود، آن را با قیچی برش بزنید که هر دو طرف کار ظاهر زیبایی داشته باشد.
-
لبه دوزی
یا همان دوخت لبه های کار بایستی به صورتی باشد که در پشت کار نیز ظاهر زیبایی داشته باشد. اینکه فقط به روی لباس توجه داشته باشید یکی از نکات غیرحرفه ای است و اگر کار استادان خیاطی را نگاهی بیندازید متوجه می شوید که تمام لبه ها به خوبی دوخته شده، نخ هاز اضافی نخ چین شده و پشت کار نیز مانند روی کار ظاهری آراسته و تمیز دارد.
امیدوارم این نکات در دوخت لباس های زیبا به شما کمک شایانی کرده باشه.
دیدگاهتان را بنویسید