آموزش الگوسازی کمربند کرستی
این مدل کمربند کرستی فقط در زیر سینه قرار میگیرد. شما در این مدل کمربند میتوانید بالای کار را بلندتر هم در نظر بگیرید تا وسط سینه و فرم سینه از وسط آن خالی شود که امروزه این مدل ها مد روز می باشد .
لباس هایی که مثل این کمربند از داخل آن فنر رد میشود را معمولا بوستیه و یا تاپلکس می گویند .
در این مدل کمربند از داخل آن فنر رد شده و دارای موج هایی می باشد که این موج ها در کار در واقع فرم بدن ما هستند .
طراحی الگوی کمربند کرستی
برای الگوی کمربند کرستی الگوی جلو و پشت را با هر روشی که بلد هستید طراحی کنید . نکته مهم در این قسمت این می باشد که گودی پهلو را هم در اینجا لحاظ کنید یعنی اگر خط آزاد پهلو را داشته باشید 2 سانتی متر داخل میشود از خط کمر و گودی پهلو را هم ایجاد میکنید .
خط رینگ کجاست ؟
برای اولین خط در الگوی جلو ما باید خط رینگ را مشخص کنیم . خط رینگ کجا قرار دارد ؟ جایگاه خط رینگ میشود گودترین قسمت بدن بعد از سینه یعنی همان قسمت که کش لباس زیر قرار میگیرد ، که با متر آن را اندازه گیری کرده .
جایگاه خط رینگ در الگو میشود به اندازه 1/10 سایز سوتین اگر از مرکز سینه پایین بیاییم جایگاه خط رینگ را مشخص میکنیم .
به طور مثال در الگوی ما که سایز 36 میباشد و سایز لباس زیر 70 می باشد ، 1/10 آن که میشود 7 سانتی متر از خط سینه به پایین می آییم.
و خط رینگ را هم میکشیم . این فاصله میشود آکاردمان و خط بعدی میشود خط رینگ .
حالا ما باید خط رینگ را کنترل کنیم تا مقداری جذب شود و لقی در کار به وجود نیاید . با هر فرمولی که خط سینه ، کمر و باسن را در الگو حساب میکنید همین خط را هم لحاظ میکنیم .
مثلا : دور رینگ تقسیم بر 4 + 1 که بطور مثال این عدد میشود 20 سانتی متر
ما خط رینگ ما در الگو وقتی اندازه میگیریم میشود به طور مثال 23 سانتیمتر یعنی خط رینگ ما 3 سانتی متر اضافه دارد که به بدن شخص برسد ، این اندازه میتواند کمتر از 3 سانت باشد یا بیشتر از 3 سانت باشد .
نکته مهم این است که ما همان ماکسیمم 3 سانتی متر را در نظر میگیریم اگر 2 سانت بود همان مقدار 2 سانت و اگر بیشتر از 3 سانت بود همان 3 سانتی متر را لحاظ کنید کافی میباشد .
آموزش بوستیه و تاپلکس به روش مولاژ
برای اینکه این برشی که در این قسمت داریم شکل زیباتری داشته باشد و بتوانیم بیشتر زیر سینه را خالی کنیم ، می آییم حجم بیشتر این اضافه را از سمت پهلو میگیریم . در جایی که خط وسط پنس قرار دارد 3 سانتی متر رابه این شکل تقسیم میکنیم :
2 سانتی متر را از خط وسط پنس به سمت پهلو می آییم و 1 سانتی متر هم به سمت مرکز پیش یا cf الگو .
حال اگر این اضافه 2 سانت بود به 1.5 و 0.5 سانتی متر تقسیم میکنیم .
و در ادامه این خط ها را به پنس وصل میکنیم ، در واقع ما با اینکار خط رینگ را کنترل کردیم .
کنترل کمر در الگوی کمربند کرستی
در این مرحله هم کمر را هم باید مثل بخش رینگ کنترل کنیم .
برخی می آیند یک پنس ثابت مثلا 2.5 یا 3 سانتی متر میگیرند ولی ما باید ببینیم کمر ما چه مقدار پنس میخورد باید آن را لحاظ کنیم .
به طور مثال : دور کمر تقسیم بر 4 + 1 میشود مثلا 16
اما خط ما در الگو 20 سانتی متر می باشد . در اینجا ما یک پنس 3 سانتی متری در اینجا طراحی میکنیم و یک پنس 1 سانتی متر ما بین خط فاصله پهلو تا پنس ، تقسیم بر 2 میکنیم و یک پنس یک سانتی متر هم میگیریم .
طراحی فرم کمر
از خط رینگ 3 الی 4 سانت با استفاده از گونیا علامت میزنیم و در قسمت پهلو هم 4 سانتی متر پایین می آییم با خط کش هلال قوس را ابتدا از یک طرف خط کش تا مقداری میکشیم و سپس برمیگردانیم و خط را از طرف دیگر ادامه می دهیم .
برای قسمت پایین هم به این شکل عمل میکنیم و از خط باسن کوچک کمک می گیریم .
خط باسن کوچک میشود فاصله بین باسن و کمر . از این قسمت هم حدود 3 سانت بالا می آییم و 3 سانت هم از خط باسن پایین می آییم و طبق تصویر زیر با خط کش هلال خط را رسم میکنیم .
دور کار را خالی میکنیم و برش میزنیم از روی خط اصلی برش را انجام ندهید .
خط طراحی ما در برش و الگو دارای فاصله می باشد و وقتی میخواهیم بدوزیم کم و زیاد میشود برای جلوگیری از این اتفاق خط پنسی را که طراحی کردیم مثل تصویر زیر روی خط دیگر قرار میدهیم .
و یکبار دیگه خط را به هم متصل میکنیم در این حالت .
دوره مقدماتی لباس مجلسی
همچنین برای این برش پنس هم از هرطرف 2 میل خالی میکنیم .
در این مرحله قبل از جدا کردن الگو شناسنامه کار را روی ان مینویسیم . و بعد پنس را خالی میکنیم .
طراحی پهلو قسمت پشت کمربند کرستی
برای اینکار قسمت پهلو الگوی جلو را که دارای خط کمر هم می باشد می آوریم روی خط کمر و ابتدا و انتهای آن را علامت میزنیم .
پس از اینکار قسمت پشت را هم میتوانیم باریک تر یا پهن تر در نظر بگیریم در قسمت CB یا مرکز پشت یا میتوانیم صاف در نظر بگیریم و اندازه میگیریم و یک خط صاف رسم میکنیم .
بدین شکل طراحی میکنیم و مثل قبل شناسنامه کار را مینویسیم .
اما اگر بخواهیم مثل مدل ما پانچ بزنیم و بندینگ رد کنیم باید 5 الی 7 سانتی متر از خط مرکز پشت داخل بشیم و با یک هلال ملایم به هم وصل میکنیم .
برای اینکه پنس را خالی کنیم برش یک سمت خیلی کوچک میشود . باید پنس را حذف کنیم و کل فاصله ای که داریم را تقسیم بر 2 میکنیم و مجدد یک پنس دیگر طراحی میکنیم .
برای مشاهده این طراحی ویدیو کامل این آموزش را در ادامه مشاهده بفرمایید .
ویدیوی آموزش الگوی کمربند کرستی
دیدگاهتان را بنویسید